Selecteer een pagina

Big Data Consultant

Ben je opzoek naar een Big Data Consultant? Dan ben je bij Big Data Consulting Overzicht aan het goede adres. Op onze website kun je een overzicht bekijken van Big Data Consultancy bedrijven met diverse consultants in dienst.

Waarom een Big Data Consultant inhuren?

Er vindt momenteel een zogenaamde ‘Big Data Revolutie’ plaats door een exponentiële groei van data vanuit bijvoorbeeld social media, transacties, CRM en sensors. Er zijn er steeds meer gestructureerde en ongestructureerde bronnen waar mogelijk interessante inzichten uit te halen zijn. Het is dan ook niet gek dat er momenteel een grote behoefte is aan big data consultants. Veel bedrijven hebben hulp nodig bij het opstellen van vernieuwende big data strategieën en het implementeren hiervan.

Big data consultants assisteren een bedrijf vaak in het nemen van beslissingen op basis van data of zij helpen om afgezonderde systemen samen te brengen en te verwerken tot waardevolle informatie.

Voorbeelden van Big Data Consultant functies zijn:

  • Big Data Architect – Ontwerpt Big Data systemen die passen bij de specifieke doelstellingen van een organisatie.
  • Big Data Engineer – Ontwikkelt, onderhoudt, test en evalueert big data oplossingen binnen organisaties.
  • Big Data Scientist – Helpt organisaties om waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden gestructureerde of ongestructureerde data te halen
  • Business/Strategy Consultant – Het vertalen van strategische functionele vraagstukken naar big data oplossingen

 

Overzicht van Big Data Consultancy bedrijven

Om het makkelijk te maken een Big Data Consultant te vinden, hebben we een overzicht van Big Data Consultant bedrijven gemaakt. Klik hieronder om het overzicht te te bekijken.

Bekijk overzicht