Selecteer een pagina

Big Data Nederland

In Nederland wordt big data steeds vaker gebruikt door bedrijven. Wil jij met jouw organisatie ook aan de slag gaan met big data en wil je dit uitbesteden? Bekijk dan nu ons handige overzicht met big data consultancy bedrijven.

Big Data steeds meer gebruikt

Het is begrijpelijk dat organisaties in Nederland steeds meer met big data aan de slag gaan. Iedereen wil wel een glazen bol waarmee je zaken kunt voorspellen. Dit is iets wat met predictive analysis, een vorm van big data analyse, mogelijk is. Denk hierbij aan het voorspellen van de aandelenmarkt, consumentengedrag, verkeerssituaties en performance van interne processen. Deze zaken kunnen voorspellen geeft een groot concurrentievoordeel.

Grote hoeveelheden ongestructureerde externe gegevensbestanden kan je koppelen aan eigen datasets. Je gaat deze vervolgens opslaan in een data lake. Dit is een grote database waar al de big data klaar wordt gemaakt voor analyse. Het is voor veel bedrijven nog een hele klus om te zorgen dat alle data op een centrale plek samenkomt. Er zijn vaak allerlei losse systemen die niet of nauwelijks met elkaar communiceren.

Daarna dient de data om correcte wijze te worden geanalyseerd. Dit vergt specialistische kennis omtrent dataverwerking en data analyse. De data scientist die je bij jou aan de slag laat gaan dient vooral de bedrijfsdoelstellingen in de gaten te houden. Er dienen analyses te worden gedaan die de bedrijfsdoelstellingen ondersteunen.

Overzicht Big Data consultancy bedrijven

Aangezien er veel vraag is naar big data vaardigheden en kennis, neemt het aantal big data consultancy bedrijven toe. Op deze website vind je een handig overzicht van deze bedrijven. Klik hieronder om dit overzicht te bekijken.

Bekijk overzicht