Selecteer een pagina

Data Science Consultant

Ben jij opzoek naar een Data Science Consultant? Daar kunnen wij jou als Big Data Consulting Overzicht mee helpen met een handig overzicht van de big data consultancy bedrijven in Nederland. Vind eenvoudig de organisatie die bij jou past!

Wat kun je verwachten van een Data Science Consultant?

Een consultant data science of data scientist consultant heeft als taak om waardevolle inzichten uit grote hoeveelheden gestructureerde of ongestructureerde data te halen. Deze data wordt ook wel ‘big data’ genoemd. Vanuit de data wordt informatie verkregen die bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Het is daarom belangrijk dat je samen met de data science consultant goed afstemt welke informatie er moet worden achterhaald. Dit klinkt triviaal, maar het is een essentiële stap die vaak niet goed wordt gedaan.

Om de data analyse taken goed uit te kunnen voeren, is een sterk analytisch vermogen vereist en dient een data scientist consultant ervaring te hebben met computerkunde, data-analyse en dataverwerking. Ook dienen ze verstand te hebben van het werken met grote databases en/of data processing technieken (Hadoop, Spark). Vaak betekent dit dat kennis van tools als R, Python of MatLab ook echt een must is. Dit zijn belangrijke vaardigheden en kennis waar je op dient te selecteren.

Het werk vereist naast een sterk analytisch denkvermogen ook een creatieve geest die out of the box kan denken. Ook is het belangrijk dat ze in staat zijn om waardevolle informatie te vinden door het maken van unieke combinaties uit grote hoeveelheden data. Daarvoor is een creatief en onderzoekend vermogen nodig. Het advies is om hier ook goed op te letten bij het inhuren van een consultant op het gebied van big data.

Overzicht van Big Data Consultancy bedrijven

Ben jij opzoek naar big data consultancy bedrijven? Bekijk nu ons overzicht van big consultancy bedrijven.

Bekijk overzicht